LOGO

'

3 поредни вечери със спектаклите на МЕТЕОР

3 поредни вечери със спектаклите на МЕТЕОР Леонид Йовчев Full view

Хайде да не се сещаме за будителите само веднъж в годината, какво ще кажете? За да дадем личен пример в това отношение, ще насочим поглед към тези пламъчета, които борят мрачната безпътица. И като казваме пламъчета, имаме предвид космически фойерверки.  Нечовеците от МЕТЕОР са подготвили седмица с 3 представления едно след друго. Почват ни с “Пиеса за теб” (03.11., във Френския културен институт), продължават с “Малдорор” (04.11., пак там) и накрая забиват последен пирон в пулсиращите ни души с “Червената планета” (05.11., в ТР “Сфумато” за разнообразие).

За Малдорор сме писали вече тук, а за останалите две ще споделим впечатления скоро. Не очакваме обаче емоцията след тях да се различава по сила от предходната. Просто Ани Васева, Лео Йовчев и съмишленици са набрали устрем и не могат да бъдат отклонени от пътя си. Те упорито разкъсват обръча, наречен театър, дават му нова форма и го украсяват по техен си начин. Почитателите на класическата драматургия цъкат възмутени с език, любителите на нестандартното изпадат в див възторг, но никой не остава безразличен.

Събитията на МЕТЕОР можете да следите на този линк.

 

Written by Елена Райнова

Елена обича да открива непознати светове без значение дали са скрити в сумрака на театралния салон или в причудливите форми на облаците. Животът й е пъстра смесица от антропология, пътешествия, йога, котки и розе.

Leave a comment