LOGO

'

9-ти международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”

9-ти международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” Панаир на куклите Full view

Септември определено се очертава месец на фестивалите, за което никак не се оплакваме. За разлика от останалите събития, които ще посетим, това ще бъде панаир на куклите. Точно така – ще можем да се насладим на кукленото изкуство на 9-тия международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”.

Мястото на събитието е София, а програмата на панаира ще запълни цяла седмица – от 16 до 22 септември. Тази година панаирът съвпада и със 70-ия рожден ден на Столичен куклен театър, което превръща празника в двоен.

Програмата включва уникални куклени представления, които ще се играят по цял ден. От зори до здрач фестивалът ще има с какво да ни очарова. Локациите ще са разпръснати из София, като ще има събития както на сцена, така и на открито. В програмата има и изложба, семейни представления и такива за деца и възрастни, уъркшоп и улични шоа. За първи път в България ще можем да видим и цирково вариете, идващо от Италия.

Освен Столичен куклен театър, участие ще вземат и множество наши и чужди куклени трупи. Сред международните участници са куклените театри на САЩ, Белгия, Хърватия, Франция, Италия, Чехия, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Словения, Грузия и Израел. Част от българското участие са трупите от Пловдив, Пазарджик, Видин, Сливен, Учебния театър на НАТФИЗ, Театър ЖАР и др.

Очертава се грандиозен Панаир на куклите! Съветваме ви да не го пропускате. Определено ще е събитие, което ще се хареса на малки и големи. Така, че излезте и се насладете на последните слънчеви лъчи и на последния театрален фестивал за това лято.

Пълната програма на фестивала можете да намерите тук.

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Leave a comment