LOGO

'

“Анна Каренина” за пръв път на българска сцена през есента

“Анна Каренина” за пръв път на българска сцена през есента Предстояща премиера в Театър “София” Full view

Театралният сезон в Театър “София” приключи, но вече нямаме търпение за септември, когато актьорският състав ще стартира с новата премиера “Анна Каренина”. Голяма част от вас знаят, че това е една от вечните класики в литературата на Лев Толстой. Подробности за премиерата от сайта Аз Чета:

От първи ред ще можем да гледаме “Анна Каренина”, която за пръв път ще бъде поставена на българска сцена. Николай Поляков е режисьор и драматург на постановката, а сценографията е на Мария Райчинова.

В образа на самата Анна Каренина ще влезе талантливата актриса Мила Банчева.

В интервю за сайта az-jenata.bg актрисата споделя още за новата си роля: „Това е огромно предизвикателство и аз съм любопитна да го посрещна. Опитвам да се фокусирам в настоящия момент, защото твърде многото планове за бъдещето или спомените от миналото ни пречат да се наслаждаваме на настоящето.“

Огромните влакове, съдбовните гари, снежните виелици, любовите и самотите ще бъдат в компанията на сценични образи, изиграни още от Силвия Петкова /София Маринкова, Юли Малинов, Милена Живкова, Мартин Гяуров, Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Йорданка Любенова, Михаил Милчев, Ириней Константинов, Лора Мутишева.

За да бъде атмосферата на сцената максимално близка до тази от страниците на Толстой, в представлението ще бъдат включени и две руски фолклорни песни, които ще допълват оригиналната музика и изпълнение на Христо Йоцов с вокалите на Белослава и флюгелхорна на Михаил Йосифов.

Лев Николаевич Толстой безспорно е един от писателите, без които е трудно да си представим списъците за вечните класики и “задължителни” четива, но “Ана Каренина” е повече. Романът е своеобразен алтернативен живот за читателя. Носи пищността и тежестта на Русия, с лекота превзема ума и описва света в прецизни подробности,създаващи впечатлението за творческо съвършенство, защото добрият писател просто знае как да борави с думите така, че всичко да е изящно.

Written by Деница Димитрова

Leave a comment