LOGO

'

Авторски вербатим спектакъл на шуменския театър гостува в София

Авторски вербатим спектакъл на шуменския театър гостува в София Оттука започва България Full view

„Оттука започва България“ – вербатим спектакълът, реализиран от трупата на шуменския театър “Васил Друмев”, гостува в столицата на 19-ти и 20-ти януари. Домакин на първото представление e Център за култура и дебат “Червената къща”, а на следващата вечер се играе в камерната зала на Сатиричен театър “Алеко Константинов”.

Авторският проект с режисьор Неда Соколовска е първият вербатим спектакъл у нас, реализиран с трупа на държавен театър. Неговият текст е построен дословно върху интервюта с шуменци по важни за града и обществото теми. „Оттука започва България“ отправя поглед към миналото на хората от Шумен, към родовата им идентичност, към съвременния патриотизъм и съжителството на различните етноси. В представлението участват актьорите Валентин Ченков, Димитър Атанасов, Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева и Таня Алваджиева.

Стискаме палци на „Оттука започва България“ и им пожелаваме много спечелени театрални сърца и призове от родните и чуждестранни театрални форуми.

Written by Деница Грудева

Деница обича красивото, а красивото е изкуство! Не понася неадекватности, затова се старае да влага адекватни усилия и емоции в работата си. Обича дизайна, простите, но смислени неща и простите, но смислени отношение между хората. Захласва се по изкуство, музика, реклама и графичен дизайн. Все хубави неща :)

Leave a comment