LOGO

'

Благоевградският театър представя „Двубой“ по повод 166 години от рождението на Вазов

Благоевградският театър представя „Двубой“ по повод 166 години от рождението на Вазов “Двубой” на Благодоевградски театър Full view

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще отбележи 166-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература с последното за сезона представление „ДВУБОЙ“.

Още от 50-те години Благоевградски театър поставя текстове на Иван Вазов. Някои от първите заглавия са „Службогонци“, което бележи категоричен успех през 1954 г., а след това и през 1972/73г., „Хъшове“ през 1957/58, „Под игото“ през 1975/76.

"ДВУБОЙ" на сцената на ДТ - Благоевград

Вазовият текст „Дуел”, както е оригиналното заглавие, за първи път бива поставен в Благоевград през сезон 58/59г. от режисьора Т. Попов. През сезон 82/83г. Костадин Бандутов възражда постановката. В началото на тази година Бандутов отново поставя „Двубой” на благоевградска сцена.

„Драги зрителю (извинявай, че ти говоря на Ти), знаеш, че Театърът е един неписан, немълчалив договор между теб и актьорите, в който ние се задължаваме да те лъжем от сцената, а ти се задължаваш да ни вярваш.

И колкото по-добре те лъжем, толкова по-хубаво става!

И затова, в този тъжен живот, ние искаме да те разсмеем, като ти покажем, че и преди 130 години сме били пак същите като сега…“ , отправя апел към зрителите Костадин Бандутов.

В петък, 8 юли 2016 г., от 19:30 ч., зрителите ще могат да гледат спектакъла на цената от 6 лв. за двама.

Written by Венета Ангелкова

Leave a comment