LOGO

'

Европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница

Европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница Slivnica Full view

Нова сцена на възможности и трепети отваря врати в Сливница –  първият Европейски театрален фестивал на пътуващия театър ще бъде в Западна България от 5 до 11 октомври тази година. Място на събитието ще бъде народно читалище “Съзнание 1907”, а откриването ще започне в 18:30 часа.

Българската публика ще има възможността да опознае европейския театър и неговите неоспорими качества. Целта на фестивала е да насърчи културния обмен между артисти и да даде възможност за изява на редица актьорски състави от България и Европа.

Творчески редактор на фестивала е популярният режисьор Николай Гундеров, а организатори на събитието са Община Сливница и No Limits Group Ltd. Фестивалът ще се проведе под патронажа на г-н Васко Стоилков, кмет на годината за мандат 2011-2015.

Европейски театрален фестивал

В деня на откриването, зрителите ще могат да се насладят на българския моноспектакъл  “Речта на селския крал”, който е съвместна продукция на Сатиричния театър, София и ДКТ “Иван Димов”, Хасково. В следващите дни могат да видят постановки от Македония, Чехия, Сърбия и Молдова.

За повече информация относно програмата постете официалния сайт на проекта.

 

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Related Articles

Leave a comment