LOGO

'

Иван Ласкин сменя фамилията си на сцената на старозагорския театър

Иван Ласкин сменя фамилията си на сцената на старозагорския театър “Иванов” на сцената на ДТ “Гео Милев”, Стара Загора Full view

Иван Ласкин се качи на старозагорската сцена като магнетичен, противоречив, непримирим и скандален руски Хамлет в спектакъла Иванов от Антон Павлович Чехов. Премиерата в ДТ “Гео Милев” беше на 18-ти май, а следващото представление е на 27-ми май, от 19:00 ч.

“Емблематичната Чехова пиеса е предизвикала многостранни реакции през 1887 г., когато се е играла за първи път”, припомня режисьорът Стефан Спасов. Според спомените на по-малкия брат на Чехов – Михаил, в края на спектакъла в залата настъпила невероятна бъркотия: „Публиката скачаше от местата си, едни аплодираха, други освиркваха, трети тропаха с крака, а на балкона бе настъпил истински бой между тези, които аплодираха и онези, които освиркваха.” В театралните среди говорили, че никога не са виждали такова разпалване на страстите, каквито са видели и чули покрай тази пиеса.

Плакат на спектакъла “Иванов”

Ние се надяваме спектакълът в Стара Загора да не предизвика такива войни в салона, а да пожъне голям успех. Това е дипломното представление на Стефан Спасов от магистърската му специалност „Режисура в сценичните изкуства”. В тази връзка, спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Сценографията и костюмите са на Теодора Лазарова, която както винаги очарова с добрата си работа. А за да приложим доказателства, докато посетите Стара Загора и се убедите сами, показваме плаката на спектакъла, също нейно дело.

Все още не сме гледали постановката, но съвсем скоро ви обещаваме ревю за нея.

Постановъчен екип:
Режисьор: Стефан Спасов
Сценограф: Теодора Лазарова
Участват: Иван Ласкин (гост), Светла Тодорова, Ивалин Димитров; Христофор Недков, Елена Азалова, Светослава Иванова, Иван Калошев, Миленка Сотирова, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Галя Александрова

Written by Мирена Керезова

Мирена е PR специалист и създател на LoveTheater.bg. Идеята за сайта се реализира през 2014. Тя е носител на PR Приз, връчван от БДВО, за комуникационната стратегия на LoveTheater.bg.

Leave a comment