LOGO

'

“Йерма” спечели голямата награда на фестивал в Скопие

“Йерма” спечели голямата награда на фестивал в Скопие “Йерма” – името на болкатаСкопие Full view

На 5 ноември постановка „Йерма” на Театър „Българска армия” представи българския театър на Международния театрален фестивал СКУПИ 2014 в гр. Скопие, Македония. Постановката на Диана Добрева заплени публиката и критиката и успя да спечели голямата награда на фестивала.

“Магнетично, разтърсващо и безспорно” представление, което е “на европейско равнище в настоящото глобализирано културно общество” – така журито определи “Йерма”.

За осмото поред издание на Фестивала организаторите от Министерство на културата на Република Македония и Община Скопие бяха привлекли едни от най-силните постановки от цяла Европа – Швейцария, Русия, Германия, Румъния, Словения, Хърватска, Сърбия и т.н. Интересно е да се отбележи, че голямата награда се присъжда от съвкупната оценка на професионално жури и публиката, пълнеща залата на театъра домакин.

Източник: пресцентър ТБА

Written by Мирена Керезова

Мирена е PR специалист и създател на LoveTheater.bg. Идеята за сайта се реализира през 2014. Тя е носител на PR Приз, връчван от БДВО, за комуникационната стратегия на LoveTheater.bg.

Leave a comment