LOGO

'

Сериозността да бъдеш сериозен

Сериозността да бъдеш сериозен Kolko e vajno Full view

Оскър Уайлд е един от най-великите разказвачи на истории. Но когато неговите истории са преразказани от добри актьори, цялостната картинка става още “по-сериозна”. В постановката “Колко е важно да бъдеш сериозен” се сблъскват два свята – на реалния живот и на бягството от него.

На сцената на Театър “Българската армия“, която се превръща ту в лондонски апартамент, ту в имение в провинцията, двама приятели прескачат от живота на сериозния млад човек в ежедневието на разхайтения брат Ърнест или болния приятел Бъмбъри. Съдбите на Джак и Алджи се преплитат не само заради сходните им навици да осигуряват забавлението си, но и заради любовта, чието условие, според техните избраници, е да се казваш Ърнест.

TigranИ всичко би вървяло по план, ако в аристократичните семейства, не е задължително мъжът на дъщеря ти да е с благородническо потекло и стабилно състояние (но за сметка на това пък няма проблем да се оженят първи братовчеди). Произходът на Джак се оказва истинска катастрофа за любовта му, а “бъмбъросването” на Алджи в провинцията под името на несъществуващия му брат Ърнест, разтърсва младия мозък на повереницата му.

Дали любовта може да накара двамата млади английски джентълмени да убият брата Ърнест и вечно болния приятел Бъмбъри? Е, любовта и в този случай може всичко.

И няма как да не отбележим присъствието на невротична леля с изискани превземки, строга и сопната учителка, която преподава немски с онази типична за този благозвучен език нервност и най-вече досаден и подъл иконом, чието появяване на сцената взривява публиката всеки път. Смехът по време на постановката е гарантиран, а още по-хубавото е, че актьорите също се забавляват докато играят и това си личи.

Сценична адаптация: Красимир Спасов

Сценография: Марина Райчинова

Участват: Тигран Торосян, Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Пламена Гетова, Анастасия Ингилизова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Гергана Данданова, Мимоза Базова, Александър Дойнов, Владислав Виолинов

Written by Мирена Керезова

Мирена е PR специалист и създател на LoveTheater.bg. Идеята за сайта се реализира през 2014. Тя е носител на PR Приз, връчван от БДВО, за комуникационната стратегия на LoveTheater.bg.

Leave a comment