LOGO

'

“Крадецът на праскови” – премиерен спектакъл на Старозагорския театър

“Крадецът на праскови” – премиерен спектакъл на Старозагорския театър “Крадецът на праскови”, ДТ Стара Загора Full view

Класическата повест на Емилиян Станев “Крадецът на праскови” оживява на камерната сцена на ДТ Гео Милев – Стара Загора. Премиерите са две – на 2-ри и на 4-ти ноември от 19.00 часа.

Представлението бележи режисьорски дебют за актрисата Светла Тодорова. Като фин познавач на актьорската душа, тя нежно оголва всяка болезнена емоция, кодирана в текста. За да възприемем “Крадецът на праскови” през нейната призма, Теодора Лазарова и Пенка Иванова допринасят с характерните за тях майсторски сценографията и костюмите. Музиката е дело на  Георги Гинов, а хореографията – на Ромина Славова.

Героите на тази трагична и наситена с много емоции любовна история са пресъздадени от Миленка Сотирова, Тодор Тодоров, Илчо Димитров, Стефан Борисов и Диана Найденова. Те пулсират на сцената и убеждават, че “Любовта придава смисъл на страданието, възражда и възвисява човешкия дух!”  

Следващите дати, на които можете да гледате спектакъла, са 18 и 30 ноември от 19 часа.

Written by Деница Грудева

Деница обича красивото, а красивото е изкуство! Не понася неадекватности, затова се старае да влага адекватни усилия и емоции в работата си. Обича дизайна, простите, но смислени неща и простите, но смислени отношение между хората. Захласва се по изкуство, музика, реклама и графичен дизайн. Все хубави неща :)

Leave a comment