LOGO

'

Кукленият театър в Стара Загора се нуждае от спешен ремонт

Кукленият театър в Стара Загора се нуждае от спешен ремонт Държавен куклен театър – Стара Загора Full view

През изминалата нощ покривът на Държавен куклен театър, Стара Загора е протекъл. Някои от кабинетите са наводнени и тече вода непрекъсното, предават думите на Дарин Петков, директор на театъра, от сайта ЗАРАТА.

За да не протече към първия етаж, екипът на театъра цяла нощ е изхвърлял вода. Нужен е спешен ремонт на покрива, защото ще вали още много време, предвид сезона. Какви и колко биха стрували ремонтните дейности, ще стане ясно след оглед на експерт.

Сградата е собственост на Министерство на културата, а при правителство в оставка и ново такова след няколко месеца, в този момент няма кой да помогне на културната институция. Затова Дарин Петков се обърна към гражданите, фирмите и Община Стара Загора с молба за съдействие. Още повече – тази година ще се празнува 10-ти фестивал „Пиеро“ и би било прекрасно Кукленият театър и старозагорци да го посрещнат в неразрушена сграда.

Източник: http://www.zarata.org

Written by Мирена Керезова

Мирена е PR специалист и създател на LoveTheater.bg. Идеята за сайта се реализира през 2014. Тя е носител на PR Приз, връчван от БДВО, за комуникационната стратегия на LoveTheater.bg.

Leave a comment