LOGO

'

“Малката кибритопродавачка” с премиера преди Коледа

“Малката кибритопродавачка” с премиера преди Коледа “Малката кибритопродавачка” в Столичен куклен театър Full view

Класическатаа приказка от Ханс Кристиан Андерсен ще покаже Столичен куклен театър в навечерието на Коледа. Премиерата на „Малката кибритопродавачка“ е на 12 декември от 19.00 ч.

Историята, която ни разказва режисьорът Тодор Вълов, е укор към човешкото равнодушие и егоизма. Представлението провокира да погледнем вътре в себе си с изучаващ поглед. Състраданието, човеколюбието, духовната извисеност и чистота са морални ценности, които през мрака на отминалите векове и днес осветяват пътя на хорската надежда за един по-добър свят.

В студената Коледна нощ, едно малко момиче продава кибрит, но така и не успява да продаде нито един… Защо хората, които то среща, отминават равнодушно или ругаят? Защо човечността, щедростта и състраданието отсъстват, а сърцата на хората са замръзнали в празничната зимна нощ? Малки и големи могат заедно да потърсят отговорите в салон “Гурко” на Кукления театър.

Постановъчен екип:

Драматизация и режисура: Тодор Вълов
Сценография по идея на Кремена Пенчева–Сокерова
Сценографи: Димитър Димитров и Ива Гикова
Кукли: Кремена Пенчева–Сокерова
Музика: Пламен Мирчев–Мирона
Участват: Венцислава Асенова, Мариета Петрова, Камен Асенов, Здравко Димитров, Георги Стоянов, Димитър Тодоров

Written by Елена Райнова

Елена обича да открива непознати светове без значение дали са скрити в сумрака на театралния салон или в причудливите форми на облаците. Животът й е пъстра смесица от антропология, пътешествия, йога, котки и розе.

Leave a comment