LOGO

'

МУЗИКА, ТЕАТЪР И КИНО В “АНТРАКТ” – един пътуващ фестивал

МУЗИКА, ТЕАТЪР И КИНО В “АНТРАКТ” – един пътуващ фестивал Антракт Full view

Деница Аргирополус, организатор на фестивал АНТРАКТ
Деница Аргирополус, организатор на фестивал АНТРАКТ

Преди години, точно срещу ЦУМ, на паркинга вдясно от един стенопис на Bozko, се намираше кафе-галерия АНТРАКТ. Който помни е наясно със значението на това заведение като част от културния живот на столицата. Джаз музика, театър и кино вечери бяха само част от събитията, които това пространство предлагаше, а винтидж атмосферата като че ли беше и причината това място да има своя запомняща се уникалност. Говорим в минало време, тъй като кафе-галерия АНТРАКТ за съжаление затвори своите врати.

Сега обаче АНТРАКТ отново се завръща, но този път във формата на фестивал, който ще се състои през целия месец юни и то в София, в ресторант-градината „Пей сърце“.

Как така изведнъж фестивал и то в София, питахме Деница Аргирополус, организатор на АНТРАКТ и собственик на кафе-галерията, за която вече споменахме:

Става въпрос за един пътуващ фестивал. Концепцията е АНТРАКТ да ходи на локации в различни градове със своя собствена програма, която включва музика, театър и кино, и то предимно стари черно-бели филми от историята на киното. Основната идея е фестивала да си носи неговата си атмосфера и да пригоди собствения дух и уют към определено пространство.

Тази година, фестивал АНТРАКТ ще се състои в ресторант – градина „Пей сърце“. Едновременно с това ще тече и летен фестивал за късометражно кино по зададена тема. Всеки ще има пълната свободно да снима, независимо дали е с камера или телефон, като единственото условие е филмчетата да не бъдат по-дълги от 5 минути.

На 27ми със съдействието на медийните ни партньори ArtLIVE тези филмчета ще бъдат излъчени по целия свят, а също така ще има и награди, статуетки – 1ва, 2ра и 3та. Четирима участника от фестивала пряко свързани с кино, музика и театър ще бъдат част от журито, които ще определят наградите.

ArtLIVE също така ще се погрижат да излъчат на живо и откриването на фестивала на 1ви юни, когато ще бъде обявена и темата за късометражното кино.

По повод участниците, които ще бъдат част от програмата на фестивала, Деница споделя:

Във фестивала ще вземат участие изключиво компетентни личности като Милица Гладнишка, Ованес Торосян, Пламена Гетова, Ники Станоев, Явор Велчев – Яви, Ража и Илияна от Dead Man’s Hat, Стефан Здравески с неговия проект и т.н. Стартираме на 1ви юни с „Имам две деца“, един моноспектакъл на Кирил Бояджиев по текст на Здрава Каменова, а от театралните представления, ще видим и „Приятно ми е, Ива!“ на Театър 199.

Общо взето до 30ти юни на фестивала Антракт ще могат да се видят и да се чуят най-добрите артисти, като освен другото те са и дългогодишни приятели на Антракт, а това много помага да се допълваме взаимно. Фестивала ще бъде почти всеки ден, като понеделниците ще бъдат за кино, а сряда, петък и събота за музика и театър.

Целим да бъде тип кабаре и публиката да бъде в близък контакт с участниците, които ще споделят своето творчество.

 

Милица Гладнишка, Васил Спасов, Ованес Торосян, Ража и Илияна като част от първото издание на фестивал АНТРАКТ
Милица Гладнишка, Васил Спасов, Ованес Торосян, Ража и Илияна са само част от първото издание на фестивал АНТРАКТ

На участниците пожелаваме успех, а на Деница и фестивала дълъг живот! Подробности около програмата следете на страницата във фейсбук и започнете лятото бидейки част от новото арт случване в столицата.

Written by Ана Б.

Leave a comment