LOGO

'

Нова година и нещо ново от ДНК

Нова година и нещо ново от ДНК “Повече не или така нареченият Бернхард Full view

Нова година може и да не е дошла още, но театрите не спят и вече са ни подготвили изненади. Такова е и представлението „Повече не или така нареченият Бернхард”, чиято премиера ще е на 14 януари от 19:30 ч., а мястото е ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Постановката е част от съвместната работа на Сдружение за съвременно изкуство в условия на високо напрежение  Нейно Величество Тенджерата под налягане и ДНК.

Идеята за създаването на постановката е на Александър Митрев. Преди година и половина той среща текстовете на австрийския писател и драматург Томас Бернхард и остава впечатлен от силата на думите и странно съчувстващ на един живот, преминал в болести. Александър показва текстовете на Ида Даниел и двамата решават да измислят нещо с тях. Ето така се заражда постановката „Повече не или така нареченият Бернхард”. Представлението напомня лекция, в която методът на изследването е поставен под въпрос от множество фактори.

В постановката взимат участие Александър Митрев, Цветомира Даскалова и Деница Даринова.

Със сигурност ще видим нещо ново и интересно за всички ценители на австрийското театрално изкуство и за всички любопитни да се срещнат с драматургичните текстове на Томас Бернхард.

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Leave a comment