LOGO

'

Новият сезон в Народен театър – какво ни очаква през септември

Новият сезон в Народен театър – какво ни очаква през септември Народен театър “Иван Вазов” Full view

Новият сезон е вече тук – не само есента, но и новият театрален сезон, който всички любители на сценичното изкуство очакват с нетърпение.

Народен Театър “Иван Вазов” ще стартира есенния маратон със спектакъла “Лунатици“, чиято премиера беше през изминалия сезон. На 11 септември ще се срещнем с Михаил Петров и Аня Пенчева, които определено ще ни разсмеят. Представлението е “неопровержимо доказателство, че театралният хумор е жив, здрав и кипи от енергия да достигне до повече хора.”, споделя нашата авторка Елена Райнова за него. Пиесата на Кен Лудвиг сервира на сребърен поднос фина смесица от ситуационна комичност, остроумен диалог и смислени внушения. Текстът е построен около мълчаливата истина, че актьорът живее истински само на сцената. Скрие ли се от лъча на прожектора обаче, той се превръща в едно очарователно безпомощно дете, отегчено от досадната реалност.

Народният продължава със спектакъла на Морфов “На ръба”. Цялата постановка е до болка реалистична, дори граничеща с документалистиката. Никой не може да обвини режисьора, че е изкривил действителността, нито че е подчинил сюжета на своите идеи. Дори, за да бъдем напълно откровени, няма и сюжет в буквалния смисъл на думата. Представлението ще се играе на 13 септември.

Ето и цялата програма на Народе театър за септември:

Народен театър – програма септември

Билети онлайн може да закупите ТУК.

Written by Мирена Керезова

Мирена е PR специалист и създател на LoveTheater.bg. Идеята за сайта се реализира през 2014. Тя е носител на PR Приз, връчван от БДВО, за комуникационната стратегия на LoveTheater.bg.

Leave a comment