LOGO

'

„Сън в лятна нощ“ – първата постановка в света, предавана на живо (снимки)

„Сън в лятна нощ“ – първата постановка в света, предавана на живо (снимки) Шекспировият театър със “Сън в лятна нощ” Full view

Първата постановка на Ема Рис като артистичен директор на Шекспировия театър „Глобус“ беше предавана на живо, безплатно за зрители по целия свят като част от Shakespeare Live – дигиталния онлайн фестивал, организиран от BBC и Британския съвет.

Последната вечер на „Сън в лятна нощ“ на театралната сцена, която удиви критици и беше изиграна пред пълна зала в театъра Банксайд в Лондон, е била първата постановка, предавана от театър „Глобус” на живо навсякъде по света. Водеща е била актрисата и комедиант Мийра Сиал.

Като част от рекламата за живото предаване, водещата Линдзи Чапман разходи зрители из най-закътаните местенца на реконструирания театър от епохата на кралица Елизабет I. В поредица от живи репортажи, споделени в социалната мрежа, Линдзи разговаря с актьорите и екипа на постановката и изследва кое е настоящото най-популярно място за срещи в света.

p0470hcl

p0470h8g

p0470hhrИзточник: BBC

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Leave a comment