LOGO

'

Старт на Международния фестивал на монодрамата във Варна

Старт на Международния фестивал на монодрамата във Варна Международен фестивал на монодрамата Full view

Само след броеПрограмани дни ще станем свидетели на осмото издание на Международния фестивал на монодрамата „Към звездите”. Той ще проведе от 2 до 8 август на специалната сцена на Археологическия музей във Варна. Сред моноспектаклите на фестивала ще можем да видим „Пилето, което казва Ку” на номинирания за „Аскеер 2016” Иван Юруков, както и моноспектакъла „Колекционерката” на Мая Бежанска.

Като част от кампанията „Варна 2017 – европейска младежка столица”, тази година акцент във фестивала на монодрамата ще бъде представянето на дебютиращи млади звезди. Сред изгряващите театрални таланти публиката ще види актьорите Васил Дуев, Димитър Марков, Димитър Иванов, както и някои от младите възпитаници от класа на проф. Стефан Данаилов – Радина Боршош, Филип Буков и Явор Вълканов.  Ученици, академични преподаватели и абсолвенти от НАТФИЗ ще проведат и уъркшоп заедно с театралните студии в град Варна, за възможностите на актьорско образование у нас.

Друг акцент на фестивала е международното участие. За първи път на българска сцена ще гостува представление от Академичния национален драматичен театър на Република Азербайджан – спектакълът  „Юда“ на Айшад Мамедов, чиято премиера ще бъде именно на сцената във Варна.

Повече информация за фестивала можете да намерите тук.

 

 

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Leave a comment