LOGO

'

Стоянка Мутафова получи награда от фондация “Лейди Даяна”

Стоянка Мутафова получи награда от фондация “Лейди Даяна” Stoyanka Full view

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от Международната фондация “Лейди Даяна”. Почетната грамота за “Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен” ѝ бе връчена тази вечер след спектакъла “Златният телец” в Сатиричния театър “Алеко Константинов”.

Международната фондация “Лейди Даяна” е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят. През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България и обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора.

Други лауреати на наградата са Шон Конъри, Питър О`Тул и Лин Редгрейв.

Източник: БТА

Written by Елена Райнова

Елена обича да открива непознати светове без значение дали са скрити в сумрака на театралния салон или в причудливите форми на облаците. Животът й е пъстра смесица от антропология, пътешествия, йога, котки и розе.

Leave a comment