LOGO

'

Театър “Българска армия” връчи наградите “МаксиМ” за актьорски постижения

Театър “Българска армия” връчи наградите “МаксиМ” за актьорски постижения Йерма Full view

Само преди дни Театър „Българска армия” връчи традиционните награди „МаксиМ” за постижения в театралното изкуство за 23-ти път. Церемонията се проведе на 28 март, а в надпреварата за призове се включиха всички актьори, участващи в постановките, реализирани на сцената на театъра през изминалия сезон.

Годишните награди „МаксиМ” се връчват от 1993г. по инициатива на театралната трупа и несъмнено създават колегиалност, съпричастност и ползотворно съратничество. Това е единствената по рода си награда, в която един театър се съобразява само със своя вкус, със своите зрители и отдава заслужено признание на колегите си за постижения през театралния сезон.

Антоанета Добрева – Нети грабна награда в категория Водеща женска роля за ролята си на Раиса Гурмижска в „Стреляйте по артиста”.

Антоанета Добрева - Нети

В категория Водеща мъжка роля пък отличието бе присъдено на Милен Миланов за ролята му на АА в “Емигранти”.

За ролята си на Мария в „Йерма” награда получи Гергана Данданова в категорията за Поддържаща женска роля.

Гергана Данданова

Последният отличен е Иван Радоев в категорията Поддържаща мъжка роля, където се преобразява в Стефан Драгоданоглу в „Полите на Витоша”

Иван Радоев

В надпреварата за награди се включиха актьори от постановките:

  • “Йерма” режисиран от Диана Добрева
  • “Откраднати разкази” с режисьор Красимир Спасов
  • “В полите на Витоша”, чийто режисьор е Красимир Спасов
  • “Емигранти” – режисиран от Диана Добрева
  • “Стреляйте по артиста” с режисьор Николай Ламбрев – Михайловски

Театър “Българска армия” присъжда и наградата “Златен чук”, която е за Майсторско техническо изпълнение и всеотдайност в работата на техническия състав на театъра.  Носител на наградата „Златен чук” тази година е Калин Тодоров, служба Художествено осветление.

Партньор на наградите “МаксиМ” и “Златен чук” е Алианц България – повече от 20 години застраховател на Театър “Българска армия”. Те се осъществяват и с любезното съдействие на г-н Любомир Гибински и партньорите от “Виваком”.

Written by LoveTheater

LoveTheater.bg е сайтът за театър, в който може да намерите ревюта за театрални постановки, новини за спектакли, актьори, режисьори и събития, информация за програмаата на театрите в София и страната и множество любопитни материали.

Leave a comment