LOGO

'

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ се завърнаха с награда от Московския Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри

От 20 до 24 август се проведе VI Московски Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри, който бе част от програмата на XII Световен конгрес на Университетските театри.

На официална церемония в последния ден на фестивала спектакълът на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ получи Наградата за Алтернативна класика.

DSC_0036

Световният конгрес на театъра се организира веднъж на няколко години в различни държави-членки на Международната организация на университетските театри. Това е най-големият форум от подобен мащаб, който изследва, както на теория, така и на практика съвременните театрални търсения. Наградата за Алтернативна класика е емблематична за фестивала, тъй като съчетава в себе си високите образци на класическата драматургия и необходимостта от тяхната интерпретация в новия световен контекст.

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Шекспир, съвременен и жесток“, заедно със спектаклите „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Аз, Лейди Макбет“, „Ричард, кой Ричард“, „Дон Кихот срещу Хамлет“, „Бурята“ и „Време е за Лир“. През 2012 година „Хамлет или три момчета и едно момиче“ също беше награден на IX Световен конгрес на Университетските театри с Наградата на критиката.

DSC_0096

Английската версия на спектакъла можете да гледате на 30 септември от 19:30 в театър-лаборатория „Алма Алтер”. ВХОД: СВОБОДЕН

А за любопитните ето и документалния филм за спектакъла:

Written by Калина Дамянова

Leave a comment