LOGO

'

“Тотална щета” с Леонид Йовчев с премиера в ДНК

“Тотална щета” с Леонид Йовчев с премиера в ДНК “Тотална щета” в ДНК Full view

Творческата колаборация на Ани Васева и Леонид Йовчев е като динамо, което произвежда достатъчно енергия, за да освети целия град. Те обаче не се задоволяват с досегашните си опити, а продължават да разтягат до пръсване границите на опознаваемото.

Новият спектакъл на Метеор се казва “Тотална щета” и се разгръща в създаденото сякаш за него пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК. Премиерните дати са 16 и 17 март. Автор и режисьор е Ани Васева, с драматургията се е заел Боян Манчев, художник е Георги Шаров, а звукът е в ръцете на Нино Гомес. Ролите поемат Леонид Йовчев, Галя Костадинова и Нино Гомес.

Движещите сили зад проекта го представят така: “Тотална щета” е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.
Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога – косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена “Тотална щета”. 
Няма пречки пред любовта (освен физически).“

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

 

Written by Елена Райнова

Елена обича да открива непознати светове без значение дали са скрити в сумрака на театралния салон или в причудливите форми на облаците. Животът й е пъстра смесица от антропология, пътешествия, йога, котки и розе.

Leave a comment