LOGO

'

Уъркшоп под надслов “Американски мюзикъл”

Уъркшоп под надслов “Американски мюзикъл” “Американски мюзикъл” в Столичен куклент театър Full view

Като чухме новината, направо ни се прииска и ние да сме деца! На 12 януари от 19:30 в Столичния куклен театър ще се проведе уъркшоп със заглавие “Американски мюзикъл”. Още по-вълнуващата част е, че за целта от Щатите пристигат Майкъл Баракива, Шели Бътлър и Гейбриъл Шанкс – творци, поставяли своите работи на иконичния Бродуей!

Ателието включва усвояването на основни техники при поставянето на този специфичен сценичен жанр с избрани сцени от американски мюзикъли – “Малка нощна музика”, “Авеню Q” и “Магазинче за ужаси”. Към чуждестранните гости се присъединяват: Весела Делчева като музикален ръководител, Анна Пампулова, която се заема с хореографията, Мартин Марков като корепетитор и Любов Костова като преводач на текстовете.  Не бива да пропускаме и великолепните актьори, които допринасят с душата си за случването на това събитие: Лилия Гелева, Венцислава Асенова, Галина Савова, Мариета Петрова, Надя Тошева и още много други.

“Американски мюзикъл” се осъществява в рамките на програмата The US/Bulgaria Stage Directors Exchange – проект на The Drama League (Ню Йорк, САЩ) и Фондация “Арт офис” (София). Уъркшопът се реализира с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ и Фондация “Америка за България”.

 

Written by Елена Райнова

Елена обича да открива непознати светове без значение дали са скрити в сумрака на театралния салон или в причудливите форми на облаците. Животът й е пъстра смесица от антропология, пътешествия, йога, котки и розе.

Leave a comment