LOGO

'

Какво се случи на XIII-то откриване на „Софийски театрален салон“

Какво се случи на XIII-то откриване на „Софийски театрален салон“ „Софийски театрален салон, на добър час! Да бъде открит!“ Full view

В Театър Азарян бе даден стартът на тазгодишното издание на Софийски театрален салон на 18 март. За 13-ти път със своите събития той бавно ще разпъва червения килим, който ще спре точно на 27 март – връчването на наградите „Икар“. След официалната церемония зрителите бяха въвлечени в чудна приказка с представлението „Кралят Елен“.

KralyatElenПрезидентът на Република България Румен Радев, заедно със своята дъщеря Дарина, министърът на културата Боил Банов и заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, аплодираха на крака артистите от вдъхновяващия спектакъл на младата Анастасия Събева. След бурните овации президентското семейство не скри вълнението си и приятната изненада от работата на младите театрали, поздрави целия екип за усилията и пожела “На добър час!” на Христо Мутафчиев и на екипа на Съюза на артистите в предстоящите събития на Салона.

STZRadevi3
фотограф: Христо Христов

Министърът на културата Боил Банов благодари на Христо Мутафчиев, на неговия екип и на ръководството на НДК за решението Софийският театрален салон да бъде открит в Театър “Азарян”. „Аз го чета като ясен, дебело подчертан знак, че Националният дворец на културата ще продължи устойчиво да развива политики изцяло в областта на българските изкуства”, отбеляза министърът и допълни, че „Софийски театрален салон се превърна в празник за всички нас, ние го очакваме всяка година, сигурен съм, че ще имаме възможност да видим много интересни спектакли”.

STZBBanov
фотографи: Христо Христов, Орлин Огнянов

На свой ред Тодор Чобанов, зам-кмет на Столична община, отбеляза, че е логично именно в НДК „в сградата на Председателството, където се случват толкова важни неща, да направим това издание на Софийски театрален салон. Един велик български актьор, който за съжаление вече не е сред нас, изпя на шега „София, моя малък Лондон”. Благодарение на подобни събития София се превръща в един голям Лондон, в един голям Бродуей”, каза още Чобанов.

STShall
фотограф: Христо Христов

На събитието присъстваха още редица вдъхновяващи и вдъхновени гости. Ние пристъпихме прага на Театър Азарян към предстоящата нощ с усмивка на лице и очакващи утрото от новия ден от Софийски театрален салон 2018. На добър час!

Програмата за цялото издание може да откриете тук.

Written by Калина Дамянова

Leave a comment